قیمت ایمپلنت دندان
- ایمپلنت کره ای
- 2 تا 5 میلیون
- ضمانت 10 الی 30 سال
- متخصص ایمپلنت
- ایمپلنت فوری دارد
- ایمپلنت سوئیسی
- 4 تا 10 میلیون
- 20 الی مادام العمر
- متخصص ایمپلنت
- ایمپلنت فوری دارد
- ایمپلنت آمریکایی
- 7 تا 11 میلیون
- 20 الی مادام العمر
- متخصص ایمپلنت
- ایمپلنت فوری ندارد
قیمت ایمپلنت دندان ، به عوامل مختلفی بستگی دارد :
- میزان پیوند استخوان
- برند ایمپلنت دندان
- تخصص دندانپزشک
- سینوس لیفت دارد یا خیر ؟
- جنس روکش
تصاویر قبل و بعد ایمپلنت

ایمپلنت دندان را بشناسید
برای هر فردی ممکن است پیش آید که دندان خود را بنا به هر دلیلی از دست داده باشد. به همین علت به دنبال یک راه جایگزین برای آن باشد که از بین راههای مختلف پیشنهاد ما استفاده از روش ایمپلنت است. اگر دندانهای خود را از دست دادهاید حتما واژه ایمپلنت به گوش شما خورده است. ایمپلنت از بهتر ین روشهایی است که میتوانید برای جایگزینی دندان استفاده کنید زیرا این روش از استحکام بسیار بالایی برخوردار است.

ایمپلنت دندان از روشهای دائمی کاشت دندان است که البته کمی هم قیمت ایمپلنت نسبت به دیگر روشها بالاتر است. البته این روش به دلیل مدت زمان طولانی که برای بیمار کار میکند در مدیریت هزینه به چشم نمیآید. استفاده از ایمپلنت دندانی ممکن است حداقل 30 سال مفید باشد. در این مدت زمان قطعا نیاز به خرج هزینه دیگری نخواهید داشت.
ایمپلنت از 3 قسمت اصلی تشکیل میشود. اجزاء سازنده ایمپلنت عبارت اند از :
- پایه ایمپلنت
- تاج دندان
- اباتمنت
البته ممکن است هر چند سال یکبار برای ترمیم نیاز به مراجعه پزشک داشته باشید زیرا دندان طبیعی انسان ممکن است رشد کند و بلندتر شود و همین باعث میشود ایمپلنت شما نیاز به ترمیم داشته باشد. و همین باعث میشود هزینه کاشت دندان ایمپلنت در دراز مدت نیز مقرون به صرفه است. البته ایمپلنت د ندانی از سال 1998 به بعد معرفی شد و قبل از آن از روشهای دیگری چون بریج یا دندان مصنوعی استفاده میشد. ولی روشهای دیگر باعث تحلیلی استخوان فک شده و ممکن است اگر روزی بخواهید کاشت ایمپلنت دندان انجام دهید این مشکل کمی پروسه درمان شما را افزایش دهد.
لثه انسان برای استحکام و حفظ ساختار و سلامتی خود نیاز به فشاری در حد روی هم گذاشتن دندان دارد و همین باعث میشود استفاده از روش ایمپلنت دندانی آن فشار لازم که برای سلامتی دندان نیاز باشد را برای استخوان فک فراهم کند. این فشار در روشهای دیگر جواب گو نبوده و ممکن است بیمار در دراز مدت دچار تحلیل شود. ایمپلنت روشی است که مزایای بسیار زیادی دارد و همین باعث شده است امروزه برای پزشکان و بیمار ان بسیار محبوب باشد. اکنون لازم است ایمپلنت را بهتر بشناسید. ما هر آنچه در مورد ایمپلنت باید بدانید برا شما می گوییم.
ایمپلنت به روشهای مختلفی انجام میشود
- ایمپلنت فوری
- ایمپلنت دیجیتال
- مینی ایمپلنت
- ایمپلنت سنتی.
پایه ایمپلنت قسمت اصلی تشکیل دهنده ایمپلنت است. پایه ایمپلنت مانند یک پیچ است و یا یک میله است. پایه ایمپلنت از جنس فلز تیتانیوم است.

اما موضوع این است که چرا فلز تیتانیوم؟
فلز تیتانیوم سازگاری بسیار بالایی با بدن انسان دارد. منظور از سازگاری بالا با بدن انسان این است که فلز تیتانیوم در مقایسه با بقیه فلزها در بدن انسان ایجاد حساسیت نمیکند و بسیار راخت به استخوان های بدن انسان جوش میخورد و پیوندی محکم ایجاد میکند.
دندان پزشک با انجام عمل جراحی رویی استخوان فک، پایه ایمپلنت درون استخوان فک قرار میدهد که به این عمل کاشت پایه ایمپلنت نیز میگویند. پایه ایمپلنت در واقع به صورت ثابت درون استخوان فک انسان قرار میگیرد. در نتیجه یک دندان ثابت و بدون تحرک برای شما ایجاد میشود. در حقیقت پایه ایمپلنت نقش ریشه دندان درون استخوان فک را دارد و به صورت دائمی سر جای خود قرار میگیرد. به همین دلیل ثابت بودن ایمپلنت است که به بهترین روش جایگزین کردن دندانهای اصلی است. همانطور که گفته شد دومین قسمت اصلی ایمپلنت تاج ایمپلنت است. تاج سرامیکی ایمپلنت یا همان پروتز دندان بخش اصلی ایمپلنت است. تاج سرامیکی نقش دندان را درون دهان دارد. تاج سرامیکی به پایه ایمپلنت چسبیده میشود و ثابت سر جای خود قرار میگیرد.
پایه ایمپلنت از فلز تیتانیوم است که سازگاری بسیار بالایی با بدن انسان دارد. منظور از سازگاری بالا با بدن انسان این است که فلز تیتانیوم در مقایسه با بقیه فلزها در بدن انسان ایجاد حساسیت نمیکند و بسیار راخت به استخوان های بدن انسان جوش میخورد و پیوندی محکم ایجاد میکند.
کاشت ایمپلنت دندانی برای چه افرادی مناسب است؟
همه افراد گزینه و کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندانی نیستند. و بهتر است پیش از انجام کاشت ایمپلنت دندانی ابتدا از پزشک معالج خود سوال کنید که با توجه به نتایج بررسی شده از سلامت دهان و دندان شما آیا گزینه مناسبی برای کاشت ایمپلنت هستید یا خیر؟ که البته انتخاب یک متخصص ایمپلنت مناسب با مهارت و تجربه کاری بالا در این بخش از دندان پزشکی تاثیر بسیار زیادی بر موفقیت و عدم موفقیت کاشت ایمپلنت شما دارد.

افرادی که کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت هستند
- اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که تحت شیمی درمانی یا پرتو درمانی قرار گرفتهاید یا در حال حاضر در حال انجام شیمی درمانی و پرتو درمانی هستید ممکن است با عدم موفقیت در کاشت ایمپلنت مواجه شوید.
- در صورتی که دارای بیماری خاص باشید مانند پوکی استخوان و بیماریهای شبیه به آن به احتمال بسیار زیاد کاشت ایمپلنت دندان شما با عدم موفقیت روبرو میشوید.
- سلامتی لثه و استخوان فک بیمار در این روش بسیار مهم است و به همین علت باید پیش از کاشت ایمپلنت دندانی به فکر تراکم و کیفیت استخوان خود باشید. هر چه تراکم استخوان فرد بهتر باشد باعث میشود ایمپلنت مستحکم تر درون استخوان فک قرار گیرد و بهتر شبیه به دندان طبیعی شما عمل کند.
- در صورتی که عادت استعمال دخانیات دارید و سیگار میکشید بهتر است بدانید اصلا گزینه مناسبی برای کاشت دندان نیستید و بهتر است پیش از انجام کاشت ایمپلنت دندان ابتدا سیگار را ترک کنید و سپس اقدام به کاشت ایمپلنت کنید. استفاده از سیگار باعث میشود کاشت ایمپلنت دندانی با عدم موفقیت روبرو شود. حتی اگر سیگار را ترک کردید بهتر است بدانید بعد از کاشت ایمپلنت نیز باید به مدت 100 روز حداقل از سیگار استفاده نکنید.
- اگر تمامی دندانهای خود را از دست دادهاید و بدون دندان هستید و میخواهید از روش کاشت ایمپلنت دندان استفاده کنید بهتر است در فک بالا از 6 الی 8 ایمپلنت برای کاشت در استخوان فک استفاده کنید و اگر برای فک پایین استفاده میکنید از 4 الی 6 ایمپلنت دندانی استفاده کنید.
- اگر بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت نمیکینید بهتر است کاشت ایمپلنت دندانی را فراموش کنید زیرا اگر بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید عمر کاشت ایمپلنت شما افزایش میابد و بهتر میتوانید از این دندان استفاده کنید. ایمپلنت دندانی طرح لبخند خوبی به دهان شما میبخشد.
- اگر از داروهایی استفاده میکنید که از مشتقات بیس فسفونات تهیه شده است بهتر است کاشت ایمپلنت دندانی را انجام ند هید یا برای مدتی استفاده از این نوع داروها را ترک کنید.
سلامتی لثه و استخوان فک بیمار در این روش بسیار مهم است و به همین علت باید پیش از کاشت ایمپلنت دندانی به فکر تراکم و کیفیت استخوان خود باشید. هر چه تراکم استخوان فرد بهتر باشد باعث میشود ایمپلنت مستحکم تر درون استخوان فک قرار گیرد و بهتر شبیه به دندان طبیعی شما عمل کند.
ایمپلنت فوری
در ایمپلنت فوری نیز مانند ایمپلنت سنتی باید تمامی سه مرحله انجام شود فقط با این تفاوت که در ایمپلنت سنتی این سه مرحله در جلسات با فاصله زمانی بیشتر انجام میشد اما در ایمپلنت فوری همه سه مرحله در یک جلسه انجام میشود. بدین صورت که پایه ایمپلنت درون استخوان فک شما قرار میگیرد سپس اباتمنت و تاج مصنوعی موقتی روی آن قرار میگیرد. دقت داشته باشید به صورت موقتی یک تاج دندان برای شما تعبیه میشود و همین باعث میشود ایمپلنت یک رزه کمی هزینهبر باشد. البته هر فردی نمیتواند کاندید مناسبی برای ایمپلنت فوری باشد. اگر شمانیاز به سینوس لیفت و پیوند استخوان داشته باشید ممکن است پروسه درمان افزایش یابد.

برخی از پزشکان در همان روزی که دندان پوسیده یا خرابشده یا شکسته فرد را میکشد کاشت ایمپلنت را آغاز میکنند اما این کارمستلزم آن است که بیمار دارای تراکم کافی و کیفیت کافی برای استخوان فک خود باشد. در این روش گاهی پزشکان از ریشه طبیعی دندان فرد که در همان روز کشیدهاند به عنوان پایه ایمپلنت استفاده میکنند که این کار باعث کوتاه شدن پروسه درمان نیز میشود. در استفاده از این روش میتوان یک دندان یا چند دندان از دست رفته با کاشت ایمپلنت فوری جایگزین کرد.
البته در استفاده از این روش مهارت و تبحر پزشک بسیار مهم است زیرا در صورتی که در هنگام وصل کردن تاج موقتی پایه ایمپلنت دچار جابه جایی یا حرکت شود ممکن است کاشت ایمپلنت با مشکل مواجه شده و دچار عدم موفقیت ایمپلنت شوید.
البته استفاده از روش کاشت ایمپلنت فوری بیشتر هنگامی استفاده میشود که بیمار دندانی از دندانهای جلو را از دست داده باشند و تحمل چند ماه بی دندانی را نداشته باشد و به دنبال برگردندان زیبایی دندان خود در کوتاهترین مدت است.
مزایای ایمپلنت فوری
- کاهش یافتن پروسه طول درمان بیمار
- برای بیمار انتخاب و استفاده از این روش بسیار راحت بوده و بافت نرم لثه تقویت میشود.
- با استفاده از ایمپلنت فوری ساختار و کیفیت استخوان حفظ شده و ریمودلینگ استخوانی کاهش میابد.
- کاهش تعداد جلسات مراجعه به پزشک متخصص
- کاهش تعداد جلسات جراحی
افرادی که مناسب ایمپلنت فوری نیستند
- افرادی که دچار دیابت کنترل نشده هستند.
- افرادی که در سیستم ایمنی بدن خود دچار ضعف هستند.
- افرادی که اخیرا پروتز درمانی در ناحیه گردن و سر داشتند یا در حال انجام آن هستند.
در ایمپلنت فوری نیز مانند ایمپلنت سنتی باید تمامی سه مرحله انجام شود فقط با این تفاوت که در ایمپلنت سنتی این سه مرحله در جلسات با فاصله زمانی بیشتر انجام میشد اما در ایمپلنت فوری همه سه مرحله در یک جلسه انجام میشود. بدین صورت که پایه ایمپلنت درون استخوان فک شما قرار میگیرد سپس اباتمنت و تاج مصنوعی موقتی روی آن قرار میگیرد.
مراقبتهای ایمپلنت
هرچه از ایمپلنت خود به خوبی استفاده کنید باعث میشود طول عمر ایمپلنت شما افزایش یابد و به خوبی از ایمپلنت خود استفاده کنید. مراقبت ایمپلنت شامل مراحل مختلفی میشود: مراقبت پیش از کاشت ایمپلنت دندانی و مراقبت پس از ایمپلنت دندانی.

در ادامه به برخی از مراقبتهایی که لازم است پیش از کاشت ایمپلنت دندان و پس از کاشت ایمپلنت دندان رعایت شود :
- پیش از آنکه کاشت ایمپلنت دندانی را انجام دهید بهتر است تمامی دندانهای خود را از نظر پوسیدگی بررسی نمائید و اگر دچار مشکلی هست هرچه سریعتر آن را رفع کنید.
- ایمپلنت دندانی یک پیچ است که در استخوان فک بیمار قرار میگیرد و ممکن است برخی از افراد این روش را بسیار دردناک تلقی کنند. اما برخلاق عقیده بیماران این روش اصلا دردناک نبوده و براحتی انجام میشود پزشک متخصص ایمپلنت اغلب پیش از انجام ایمپلنت به شما استفاده از یک مسکن قوی را تجویز میکند و در حین انجام جراحی نیز لثه شما را بی حس میکند. به همین غلت اصلا دردی را در انجام کاشت ایمپلنت حس نخواهید کرد.
- چند ماه که تقریبا بین 3 الی 6 ماه است زمان میبرد تا پیچ فلزی از جنس تیتانیوم که در استخوان فک شما جایگذاری شده است با استخوان فک ادغام شده و یکپارچگی استخوانی صورت بگیرد. بیشترین مراقبتهایی که باید انجام شود در این مدت بوده که بسیار سرنوشت ساز است.
- پس از آنکه مدت زمان ادغام پیچ ایمپلنت که به عنوان پایه نام برده میشود با استخوان بیمار ادغام شد پزشک میتواند از آن به عنوان بیش و پایه یا همان ریشه دندان استفاده کند تا به وسیله ابتمنت تاج مصنوعی دندان را روی آن نصب کند و عملکرد دندان طبیعی را برای بیمار شبیه سازی کند.
- بهتر است پیش از انجام کاشت ایمپلنت خود از یک آنتی بیوتیک استفاده کنید و بعد از ایمپلنت نیز در ساعات مشخصی که پزشک تعیین میکند از آنتی بیوتیک استفاده کنید و اجازه ندهید لثه شما دچار عفونت شود زیرا عفونت لثه تاثیر بسیار زیادی با عدم موفقیت کاشت ایمپلنت شما دارد.
- پیش از انجام کاشت ایمپلنت دندانی بهتر است دندانهای خود به خوبی مسواک کنید و از نخ دندان استفاده کنید چون ممکن است تا یک روز پس از انجام ایمپلنت نتوانید از این راهها استفاده کنید.
- بهتر است برای تمیز کردن دهان و دندان خود و رعایت بهداشت دندان خود پس از انجام ایمپلنت دندانی از دهان شویه استفاده کنید و حتی برخی نخ دندانها وجود دارد که مخصوص استفاده ایمپلنت است و از دو بخش نازک و نرم تهیه شده است که بخش نرم وظیفه تمیز کردن بین دندان را دارد و بخش نازک وظیفه خارج کردن مواد غذایی که در بین دندانها مانده است.
- برخی از پزشکان تایید کردهاند که برای تمیز نگهداشتن دهان و دندان پس از انجام ایمپلنت استفاده از آب و نمک به صور ت قرقره کردن بسیار تاثیر گذار است.
- پس از انجام ایمپلنت بهتر است تا حداقل 24 ساعت از استفاده از غذاهای داغ و سفت پرهیز کنید زیرا سفت بودن غذا ممکن است آسیب جدی به پایه ایمپلنت شما که هنوز با استخوان فک شما جوش نخورده است بشود و داغ بودن مایعات باعث شود خونریزی شما افزایش یابد.
- استفاده از مواد غذایی که داارای کلسیم بسیار بالایی هستند تاثیر بسیار زیادی در جوش خوردن هر چه سریعتر پایه ایمپلنت با استخان فک شما شود.
- استفاده از نی بای نوشیدن مایعات ممنوع است زیرا خونریزی را افزایش میدهد.
- حداقل تا دو ساعت پس از انجام ایمپلنت دندانی بهتر است کاز استریلی که پزشک درون دهان شما قرار داده است ر ا خارج نکنید و اگر دچار خونریزی شدید بودید هر نیم ساعت یکبار گاز استریل ر ا تعویض کنید و با فشار کمی آن را در ناحیه ایمپلنت نگهدارید.
- اگر غادت به دندان قروچه رفتن دارید باید بدانید این کار بسیار به ایمپلنت شما آسیب میر ساند زیرا دندان قروچه ر فتن باعتث میشود پایه ایمپلنت شما جا به جا شود و همین امر باعث عدم موفقیت کاشت ایمپلنت میشود.
- تا 100 روز پس از کاشت ایمپلنت دندانی استفاده از سیگار ممنوع است زیرا ایمپلنت شما را با عدم موفقیت روبرو میکند.
- بهتر است در یک هفته اول پس از انجام ایمپلنت دندانی از مصرف مواد قندی، گاز دار و دارای الکل خودداری کنید زیرا بعتث به تعویق انداختن جوش خوردن پایه ایمپلنت دندان با استخوان فک بیمار میشود.
- بهتر است در 48 ساعت اول پس از جراحی از انواع سوپ، ماست، شیر، دوغ، آبمیوه طبیعی و ویتامین سی برای جوش خوردن استخوان فک با پایه ایمپلنت استفاده کنید.
پس از انجام ایمپلنت بهتر است تا حداقل 24 ساعت از استفاده از غذاهای داغ و سفت پرهیز کنید زیرا سفت بودن غذا ممکن است آسیب جدی به پایه ایمپلنت شما که هنوز با استخوان فک شما جوش نخورده است بشود و داغ بودن مایعات باعث شود خونریزی شما افزایش یابد.
پیوند استخوان ایمپلنت
در حال حاضر روش کاشت ایمپلنت دندانی بهترین و مطمئنترین روش جایگزین کردن دندان از دست رفته است. البته برای کاشت دندان به روش ایمپلنت یکی از بزرگترین شرطهای آن داشتن کیفیت و کمیت استخوانی خوب است. در صورتی که فرد دارای تراکم استخوانی نباشد ممکن است کاشت ایمپلنت او با عدم موفقیت روبرو شود. البته در صورتی که برای مدتی جای خالی دندان از دست رفته را پر نکنید این امکان وجود دارد که استخوان فک شما تحلیل برود که در این صورت نیاز به جراحی پیوند استخوان دارید. برای رفع کمبود تراکم استخوان و یک کاشت موفق ایمپلنت باید در صورتی که استخوان فک شما تحلیل رفته است از پیوند استخوان استفاده کنید.

پیوند استخوان نیز دارای انواع مختلفی است
- اتوگرافت
- آلو گرافت
- آلو پلاست
- زنو گرافت
پیوند استخوان نیز دارای انواع مختلفی است: اتوگرافت، آلو گرافت، آلو پلاست و زنو گرافت که در ادامه انواع آن را برای شما شرح میدهیم. هر کدام از روشهایی که برای بیمار بهتر باشد توسط متخصص و جراح فک تشخیص داده میشود و انجام میشود.
اتو گرافت
در واقع روش اتو گرافت پیوند استخوانی است که از بخشی از بدن خود انسان گرفته میشود بزگرتین مزیت این روش این است که خیلی کم ممکن است بدن انسان با این پیوند استخوانی واکنش آلرژیک نشان دهد زیرا از بافت بدنی و سلولهای مشابه گرفته شده و پیوند زده شده است. به همین علت این روش بهترین روش پیوند استخوان شناخته شده است. البته برخی این روش را به دلیل انجام دو جراحی انتخاب نمیکنند زیرا برای گرفتن پیوند استخوان یک جراحی ثانویه روی بخش دیگری از بدن بیمار انجام میشود. مغز استخوان بدن بیمار دارای یکسری سلول زنده است که به رشد مستمر و سریع فرایند التیام کمک خواهد کرد.
آلو گرافت
در روش آلوگرافت از استخوان یک انسان دیگر استفاده میشود و اغلب از بانک استخوان این کار انجام میشود. البته پس از آنکه استخوان بیمار دریافت شد ابتدا آزمایشات و بررسیهای لازم اناجام میشود و سپس به بدن بیمار پیوند میشود. البته استفاده از این روش برای افرادی توصیه میشود توانایی تحمل انجام دو جراحی جهت استخراج استخوان مورد نیاز پیوند را ندارند یا میزان استخوان مورد نیاز آنها بسیار زیاد است.
استفاده از روش آلو گرافت در واقع عملکردی ضعیفتر از روش قبلی برای بازسازی استخوان دارد. به همین علت ممکن است پروسه طول درمان آن کمی افزایش یابد. اما در عوض هر میزان استخوانی که نیاز باشد میتواند از بانک استخوان تامین شود.
زنو گرافت
روش زنو گرافت با دو روش قبلی تفاوت شاخصی دارد بدین صورت که پیوند استخوانی از دیگر موجودات همانند گاو گرفته میشود. جالب است بدانید که ساختار مولکولی استخوان در همه موجودات یکسان بوده است. به همین علت میتوان از منابع حیوانی نیز جهت پیوند استخوان برای ایمپلنت استفاده نمود و نتایجی مشابه استفاده از استخوان انسانی گرفت. در واقع زنوگرافت حاوی موادی استریل شده غیر آلی است که از استخوان منابع حیوانی گرفته شده است. در واقع این روش را پزشکان به داربستی تشبیه میکنند که جهت بازسازی روی ساختمان بسته میشود و پس از آنکه عملیات به خوبی به انتها رسید آن را تخریب میکنند.
آلو پلاست
در استفاده از روش آلو پلاست از یکسری مواد سنتزی جهت تشکیل استخوان استفاده میکنند. در استفاده از این روش برای ایمپلنت دندانی پیوند استخوانی که از مواد سنتزی تشکیل میشود بدن انسان را تحریک میکند تا استخوان طبیعی در ناحیع ایمپلنت دندانی تولید کند. میزان کارآمد بودن در پیوند استخوان آلو پلاست کمتر از پیوند اتوژن بوده اما امکان ایجاد عفونت در این روش بسیار کم است.
در صورتی که برای مدتی جای خالی دندان از دست رفته را پر نکنید این امکان وجود دارد که استخوان فک شما تحلیل برود که در این صورت نیاز به جراحی پیوند استخوان دارید. برای رفع کمبود تراکم استخوان و یک کاشت موفق ایمپلنت باید در صورتی که استخوان فک شما تحلیل رفته است از پیوند استخوان استفاده کنید.
سینوس لیفت
تقریبا 15 سال است که بسیاری از بیماران استفاده از روش کاشت ایمپلنت را راه حل جایگزین برای از دست دادن دندان توصیه میکنند. کاشت ایمپلنت دندانی مستلزم آن است که تراکم استخوان و کیفیت استخوان در ناحیهای که میخواهد ایمپلنت انجام شود کافی و زیاد باشد زیرا پایه ایمپلنت درون استخوان فک جوش میخورد و هرچه تراکم استخوان بالاتر باشد باعث میشود پایه ایمپلنت مستحکمتر درون استخوان فک قرار گیرد. در صورتی که بیماران به مقدار کافی در فک بالا استخوان نداشته باشند یکی از راهحلهای موجود لیفت سینوس است. لیفت سینوس در واقع یک نوع عمل جراحی است که به فک بالای بیمار مقداری استخوان اضافه میکنند که دندانهای نیش و دندانهای آسیای بیمار را در برمیگرد که گاهی از آن به عنوان پیوند سینوس نیز یاد میشود. استخوانی که پیوند زده میشود باید بین استخوان فک و سینوس آرواره بالا که در دو طرف بینی بیمار قرار گرفته است قرار بگیرد. اغلب برای جا باز کردن برای پیوند غشای سینوسی را کمی به بالا میکشند. این جراحی توسط متخصص و جراح فک و صورت انجام میشود.

بزرگترین کاربرد لیفت سینوس این است که از این روش هنگامی استفاده میشود که ارتفاع استخوان در فک بالا به میزان کافی نباشد یا سینوسها بسیار به فک بیمار نزدیک باشد که در این صورن نمیتوان یک کاشت ایمپلنت انجام داد و بای سینوس لیفت انجام شود. حال ممکن است برای شما این سوال پیش آید که چرا از سینوس لیفت استفاده میشود؟ پاسخ شما این است که دلیلهای بسیار زیادی وجود دارد که سینوس لیفت را ضروری میکند که در ادامه آنها را شرح میدهیم.
اغلب افرادی که یک یا چند دندان در فک بالای خود را از دست دادهاند مخصوصا اگر دندانهای عقب یا دندان آسیا از دست داده باشند این امکان وجود دارد که استخوان کافی جهت کاشت پایه ایمپلنت نداشته باشند زیرا طبق آناتومی بدن انسان اغلب استخوان بندی فک بالا مخصوصا بخش عقب ممکن است دچار تراکم استخوانی کمتری باشد و به همین علت اغلب سینوس لیفت برای بیماران لازم است. این اماکن وجود دارد که به دلی بیماری دهان دندان یا عفونت لثه تراکم استخوانی از بین برود که برای کاشت ایمپلنت باید این مشکل حل شده و سپس کاشت پایه ایمپلنت آغاز شود.
زمانی که بیماران دندانی را میکشند باعث میشود استخوان فک آنها تحلیل برود یا استخوان شروع به جذب شدن توسط بدن کند. در صرتی که مدت زمان طولانی جای خالی دندان پر نشود قطعا بیمار دچار تحلیل استخوان میشود. اغلب سینوس فک بالا به استخوان فک بیمار نزدیک است و همین باعث میشود ارتفاع لازم برای کاشت ایمپلنت نداشته باشد. البته سایز سینوس در هر انسانی با هر سنی ممکن است متفاوت باشد و مانند هم نباشند. اگر از جراحی لیفت سینوس استفاده شود ممکن است به حداقل 4 ماه زمان برای بهبود نیاز باشد.
اگر دندانی در عقب فک بالا را از دست داده باشید جراح بافت لثه شما را میبرد و بعد از بلند کردن بافت لثه استخوان آن بخش بیرون میاد پس از آن پزشک یک حفره بسیار کوچک در استخوان دیده شده ایجاد کرده و در پی این امر غضای بین سینوس در سمت دیگر حفره که سینوس را از استخوان میکند دیده میشود. با استفاده از ابزار مخصوصی این غشا ر به عقب هل میدهند تا از استخوان فک فاصله گیرد.
اغلب افرادی که یک یا چند دندان در فک بالای خود را از دست دادهاند مخصوصا اگر دندانهای عقب یا دندان آسیا از دست داده باشند این امکان وجود دارد که استخوان کافی جهت کاشت پایه ایمپلنت نداشته باشند زیرا طبق آناتومی بدن انسان اغلب استخوان بندی فک بالا مخصوصا بخش عقب ممکن است دچار تراکم استخوانی کمتری باشد و به همین علت اغلب سینوس لیفت برای بیماران لازم است.
اوردنچر
یکی دیگر از راههای درمان برای زیبایی در عرصه دندانپزشکی اوردنچر است. استفاده در این روش هنگامی مناسب است که شما کاملا بدون دندان باشید یا همه دندانهای شما در حال پوسیدگی باشد. برخی از افراد بنا به دلایل مختلفی دندانهای خود را از دست دادهاند یا در حال از دست دادن دندانهای خود هستند و ممکن است از پروتز متحرک یا همان دندان مصنوعی استفاده کنند اما امروزه دیگر استفاده از دندان مصنوعی کاربرد زیادی ندارد و طرفداران خود را از دست داده است زیرا مشکلاتی در خوردن و صحبت کردن افراد به وجود میآورد. اما اوردنچر روشی است که مشکلات دندان مصنوعی را حل کرده و راه حل جایگزین آن شده است. در واقع میتوان به جرات گفت استفاده از دندان مصنوعی مشکل لق بودن دندان را حل میکند.

اوردنچر در سه حالت خاص انجام میشود
- اوردنچر متکی بر پایه ایمپلنت
- اوردنچر متکی بر بافت لثه
- اوردنچر بر پایه ایمپلنت و بافت لثه
یکی از بهترین انواع اوردنچر، اوردنچر بر پایه ایمپلنت است که در این روش از تعداد کمی که حداکثر به 6 عدد ختم میشود ایمپلنت درون فک کاشته میشود اما در روش پروتز ثابت یا ایمپلنت برای هر دندان یک پایه ایمپلنت درون فک قرار میگیرد که هزینه کاشت دندان در این صورت افزایش میابد. استفاده از روش اوردنچر بیشتر برای فک پایین توصیه میشود زیرا مشکلات در فک پایین برای افلرادی که از دندان مصنوعی استفاده میکنند بیشتر است. اگر میزان تحلیلی استخوان بیشتر باشد قطعا به پایههای بیشتری در اوردنچر نیز نیاز است. اما در حالت عادی برای فک پایین حداکثر 4 ایمپلنت استفاده میشود. اما در فک بالا حداقل ایمپلنتهایی که نیاز است 4 عدد است.